Discom scr systeem in 4 garnalenkotters geplaatst

Discom uit Alblasserdam platst SCR-systemen op vier garnalenkotters van Foppen. De HK 82 'Jan' van schipper Klaas Bouma was vorige week als eerste aan bod met zo'n nabehandelingssysteem om uitstoot van stikstofoxiden sterk te reduceren. Donderdagmorgen werd het aan boord in bedrijf gesteld.

De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met machinefabriek Fa. Meijer & Zonen, Hoekman shipbuilding en Stef Timmer Dienstverlening. Timmer doet al het onderhoudswerk o de garnalen- en IJsselmeervissersvloot van zijn schoonvader Jan Foppen.

Techneut Henk Meijer is enthousiast over Discom: "Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met uitlaatsystemen. Hun nabehandelingssysteem DER2000 kent een minimaal aantal componenten. Het formaat past op garnalenkotters. Ook omdat je zelf tijdens de inbouw de positie van de aansluitingen op de SCR-reactor kan bepalen".

Corne van Perse van Discom: "Qua maatvoering, demping, emissiereductie; wij zorgen ervoor dat de uitstoot van uw motor passend gemaakt wordt. We kunnen reducties tussen 90-95% NOx realiseren. Door middel van onze toegevoegde ammonia slip cat op de SCR-filters reduceren wij niet alleen NOx, maar houden wij ook de ammoniakuitstoot bij hogere reducties beperkt. Vanzelfsprekend houden wij het geluidsniveau onder controle, zodat de motor niet alleen schoon wordt maar ook stil blijft."

Op de foto bij de HK 82 in de Urker bij Hoekman aan de kade, van links naar rechts: Stef Timmer, Corne van Perse, Henk Meijer en Klaas Bouma.