Discom B.V. logo
Taal selecteren
Home Referenties Uitlaatsysteem met waterinjectie voor stoomradarboot la suisse

Uitlaatsysteem met waterinjectie voor stoomradarboot 'La Suisse'

Uitlaatsysteem met waterinjectie voor stoomradarboot 'La Suisse' CGN, gevestigd in Lausanne Zwitserland, is eigenaar van de grootste vloot `Belle Epoque`-schepen in de wereld wanneer men kijkt naar de totale passagierscapaciteit. Hun schepen bevaren al meer dan 130 jaar het Meer van Genéve in Zwitserland. Zij verzorgen o.a. romantische cruises (met stoomraderboten) tussen Frankrijk en Zwitserland. CGN heeft een eigen werf waar onderhoud aan de vloot wordt gedaan.
Discom B.V. is eind 2007 door CGN benaderd om de mogelijkheid te onderzoeken om de twee 200 kVA-generatorsets aan boord van de stoomraderboot `La Suisse` van een uitlaatsysteem met waterinjectie te voorzien. Men had reeds een aantal schepen met generatorsets met conventionele (= ongekoelde) uitlaatsystemen uitgevoerd, waardoor de geïsoleerde leidingen relatief veel plaats innemen. Tijdens de voorbereiding van de renovatie van de `La Suisse` (de oudste stoomraderboot uit de vloot van CGN, gebouwd in 1910) bleek dat de leidingen hier nog langer zouden worden, waardoor men serieuze inbouw- of tegendrukproblemen zou krijgen. Door de toepassing van waterinjectie in het uitlaatgas kan er een kleinere leidingmaat worden gekozen en bovendien hoeft de leiding ook niet meer te worden geïsoleerd.
Een bijkomende eis was dat de geluidsniveaus aan boord van het schip zo laag mogelijk dienen te zijn in verband met de hoge eisen welke aan het comfort worden gesteld. Na een bezoek aan boord van de `La Suisse` en vergelijkbare schepen, daaropvolgende bestudering van de tekeningen en motor- en pompdata, heeft Discom B.V. een ontwerp gemaakt. Dit bestaat uit een uitlaatdemper, gevolgd door de waterinjectie en waterseparator per generatorset. Deze componenten zijn vervolgens alle in de generatorkamer opgesteld. Verder werden er nog speciale, compacte nadempers in de schoorsteen van het schip gebouwd. De leidingen hoeven nu bovendien niet meer te worden geïsoleerd, omdat de temperatuur van het uitlaatgas niet boven de 60 °C uitkomt. Het geluid van de dieselmotoren is nu zelfs aan dek niet waarneembaar, ook niet wanneer de motoren met een hoge belasting draaien, wat een enorm verschil is met de andere, vergelijkbare schepen uit de vloot. De tegendruk in het uitlaatsysteem blijkt ook onder de maximaal toelaatbare grenswaarde te liggen.
CGN is zo tevreden met dit resultaat, dat Discom B.V. inmiddels is gevraagd om een voorstel te maken voor een tweede schip.

Meer referenties    ‣