Discom B.V. logo
Taal selecteren
Home Referenties Uitlaatdempers voor gerenoveerde locomotief su45 van pesa

Uitlaatdempers voor gerenoveerde locomotief SU45 van PESA

Uitlaatdempers voor gerenoveerde locomotief SU45 van PESA Discom B.V. heeft in juli 2008 van PESA, Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding te Polen, de opdracht gekregen voor de ontwikkeling en levering van 20 stuks uitlaatdemper, inclusief uitwendige isolatie en trillingdempers, voor de locomotief SU45.

Deze locomotieven, die oorspronkelijk werden geproduceerd in de voormalige Sovjet Unie, worden momenteel door PESA geïnspecteerd en gerenoveerd. Hierbij wordt ook de motor vervangen door een MTU 12V4000 R43 met een vermogen van 1500 kW bij 1800 tpm.

De uitlaatdempers moeten worden gebouwd volgens de strenge Duitse lasnorm DIN6700 C3 (tegenwoordig EN15085-2) waarvoor Discom B.V. gecertificeerd is. Tevens wilde de klant ook een rapportage ontvangen van de gemaakte sterkte- en schokberekeningen. Dit kan Discom B.V. volledig zelfstandig verzorgen, omdat onze engineers werken met de moderne eindige elementen software.

In juli 2009 zijn er geluidsmetingen met een gerenoveerde locomotief gedaan, waaruit bleek dat deze voldeed aan de internationaal geldende TSI-geluidseisen. Op de TRAKO-beurs in Gdansk, welke wordt gehouden van 14 tot 16 oktober 2009, zal een door PESA gerenoveerde locomotief te zien zijn inclusief de uitlaatdemper van Discom.

Meer referenties    ‣