Discom B.V. logo
Taal selecteren
Home Referenties Marine

Marine

Marine Ten behoeve van vier stuks Air Defence and Command Frigates (LCF) schepen, gebouwd door een Nederlandse scheepswerf ten behoeve van de Nederlandse Marine, leverde Discom B.V. de uitlaatgassen geluiddempers, uitlaatgassenkanalen en inlaatluchtkanalen.

Het samenstellen van een projectteam, bestaande uit engineers, werkvoorbereiders / constructeurs, productiemedewerkers aangevoerd door de productiemanager en kwaliteitscontroleur was voor dit project onontbeerlijk. Als direct aanspreekpunt voor de klant en overall project coördinator fungeerde de projectleider.
Per LCF schip leverde Discom:

  • Resonantie/absorptie geluiddempers ten behoeve van 2 stuks Cruising Diesel Engines (CDE) met een vermogen van elk 5000 kW.
  • Resonantie/absorptie geluiddempers ten behoeve van 4 stuks Generator Diesel Engines (GDE) met een vermogen van elk 1755 kW.
  • Compensatoren ten behoeve van de uitlaatgassen kanalen
  • Inlaatlucht kanalen ten behoeve van de Gasturbines en Dieselmotoren
  • Compensatoren ten behoeve van de uitlaatgassen kanalen
  • Speciaal ontworpen flexibele ophangingen- en ondersteuningspunten, in overeenstemming met de voorgeschreven schokeisen.

Voor de fabricage van de componenten werden de volgende materialen ingezet: staal, verzinkt staal, roestvast staal en aluminium. Hoge eisen werden bij dit project uiteraard gesteld aan functionaliteit en afwerking van de te leveren producten. De systemen zijn geleverd conform de door de scheepswerf voorgeschreven technische specificaties en kwaliteitseisen.

Voortvloeiend uit dit project is Discom momenteel in productiestadium omtrent het leveren van zeer hoogwaardige, zeewater gekoelde uitlaatgassen systemen voor 4 stuks Landing Schip Dock (Auxiliary) (LSD(A)) schepen ten behoeve van de Engelse Marine.

Meer referenties    ‣