Discom B.V. logo
Taal selecteren
Home Referenties Het vyborg project

Het Vyborg Project

Het Vyborg Project Dit project is tot stand gekomen door samenwerking tussen JSC Zeppelin Rusland en Discom B.V. Discom B.V. levert uitlaatgassendempers aan Zeppelin Rusland.

Naast het leveren van goederen ondersteunen wij Zeppelin Rusland bij de engineering en ontwikkeling van het ideale uitlaatsysteem met betrekking tot:

  • Maximaal beschikbare plaats
  • Geluidseisen en toelaatbare tegendruk
  • Regelgeving met betrekking tot vonkenvangers en RMRS certificering
  • Toegepaste materialen in relatie tot toepassing en temperatuur
  • Eenvoudige assemblage
  • Logistieke dienstverlening (levering Seattle)

De uitdaging in dit project was een maximale tegendruk in combinatie met vonkenvanger en een tussenschakel demping van 35 dB(A).

Door onze engineers is een demper van het type MAF 35-1-NB750-SP1 geselecteerd. Deze demper is vrijwel geheel opgebouwd uit standaard componenten waardoor Discom B.V. de kostprijs voor de klant op een aantrekkelijk niveau kon houden. De vonkenvanger in deze demper is van het type `C`. Deze centrifugale vonkenvanger heeft een uitgebreide test ondergaan en heeft een type approval van de meest voorkomende certificerende instanties waaronder Germanischer Lloyds, Det Norske Veritas, Russian River Register, Russian Maritime Register of Shipping en ATEX. De ondersteuning voor deze demper is ook ontworpen door Discom B.V. Hierbij is onder andere gekeken naar de inbouwmogelijkheden. Discom B.V. kan ook advies geven over de toepassing van trillingsdempers en desgewenst kan Discom B.V. krachtberekeningen uitvoeren op de ondersteuningspunten.

Meer referenties    ‣