Discom B.V. logo
Taal selecteren
Home Referenties Het balder project

Het Balder project

Het Balder project Een project in het segment industrie is het door Discom B.V. modificeren van zes stuks uitlaatsystemen aan boord van het boorplatform de Balder, welke is ingericht als kraanbedrijf en het leggen van pijpleidingen op de zeebodem. Het gaat hierbij om motoren, type MAK 9M32 met een vermogen van elk 4320 kW die zorgdragen voor de positionering van het platform. De uitlaatgassen van deze dieselmotoren waaien op het dek en veroorzaken daardoor gezondheidsproblemen bij de werklieden.

Discom gaat dit probleem in twee stappen te lijf:
Als eerste wordt een zogenaamde Oxidatie Katalysator ingezet, teneinde de giftige bestanddelen in het uitlaatgas (CO, CxHy en CxHyO) om te zetten in het niet schadelijke koolstofdioxide (CO2) en water (H2O).
De tweede stap is het koelen van de uitlaatgassen middels een speciaal ontworpen zeewater injectie sectie. De componenten waaruit deze injectie sectie is opgebouwd zijn vervaardigd uit zeer hoogwaardige roestvast staal soorten, bestand tegen het corrosieve mengsel van diesel uitlaatgassen in combinatie met zout zeewater.

Een specialiteit van Discom die tevens in de Luxe Jachten branche onder de naam MarQuip BV wordt toegepast. Door het koelen van de gassen worden deze in de richting van het zeewateroppervlak gericht en wordt voorkomen dat de gassen opwaaien op het dek.

De totaaloplossing blijft uiteraard onder de door de motorfabrikant opgegeven maximaal toegestane tegendruk. Verder worden de voor de totale ombouw benodigde voorzieningen als verloopstukken, geflenste segmentbochten, steunen, fundatieplaten, flexibele ophangingen, compensatoren en isolatie door Discom ontworpen en geleverd. De opdrachtgever beschikt zodoende over één aanspreekpunt, Discom B.V.

Meer referenties    ‣